Wie zijn wij

Paul van Putten oprichter, trainer en coach van Ont-dek je Leer-Kracht.
Sinds 2009 ben ik werkzaam in het onderwijs. Mijn eerste dagen in het onderwijs herinner ik me nog als de dag van gisteren. Vol goede moed begon ik aan mijn missie om mijn 25 jaar aan kennis en ervaring in de detailhandel over te brengen op een jongere generatie. Bij mijn eerste entree in de klas werd mijn blik direct gevangen door een groepje van 12 opgeschoten jeugdigen, ongeïnteresseerd onderuit hangend in hun stoel die mij geen blik waardig gunden. Met nauwelijks enig doordachte lesopzet begon ik mijn training en ik voelde me steeds onzekerder worden. Wat ik ook zei of probeerde, het leek wel alsof de leerlingen van een andere planeet kwamen. Toen ik ze na enige uitleg (waarschijnlijk vergeefs en bovendien meer bedoeld om even tot mezelf te komen) een andere ruimte instuurde met een oefenopdracht, kwam tot mijn schrik nog net de helft van de groep nog maar terug om de les te vervolgen. De volgende dag besloot ik de grootste jongen van de groep, laten we zeggen dat hij Dennis heette, erop aan te spreken. Dennis' eerste reactie was: "waarom moet u altijd mij hebben?" en ik weet nog dat ik op dat moment dacht altijd jou hebben? Ik ben hier net een dag! Dennis en ik hebben nog regelmatig ups en downs met elkaar beleefd en gaandeweg werd mij duidelijk wat maakte dat Dennis mij op die eerste dag als de grote boosdoener zag. Na een jaar geworsteld te hebben met mijn leerlingen en vooral met mezelf werd me steeds meer duidelijk wat de betekenis van mijn rol als docent inhoudt.
Wat een bijzondere, intense, zeker niet altijd gemakkelijke, leerzame, avontuurlijke, boeiende, voldoening gevende en vooral jezelf steeds spiegel voorhoudende rol!
Ik weet dat er vele manieren zijn om je weg te vinden in je rol als docent. Mijn passie is dat ik de ongekende mogelijkheden die NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) mij geboden hebben, wil delen met collega docenten!
Wat mij uniek maakt is dat ik maar weinig nodig heb om de positieve intentie bij die mensen te kunnen zien. Diegene kan rekenen op mijn onvoorwaardelijke, al dan niet bescheiden en oprechte ondersteuning.

Claudia Kooistra, gast-trainer en coach van Ont-dek je Leer-Kracht.
Mijn doel is om vanuit authenticiteit en spontaniteit verbinding te creëren. Ik ben o.a. opgeleid als internationaal NLP trainer en ondersteun mensen om hun weg naar binnen te maken. Zodat ze weer ‘n sterk contact krijgen met hun innerlijke autoriteit. Los van conditionering, saboterende "stemmetjes", politiek of religie. 
Ik ben er van overtuigd dat als je vanuit je innerlijke autoriteit gaat leven, ieder gewenst resultaat in de vorm zal komen. Of dit een inspirerende les, een goed contact met de leerlingen of een rotsvast zelfvertrouwen is. Varen op je eigen kompas maakt sterk en onafhankelijk. 
Wat mij onderscheidt, is dat ik zelf het proces van buiten naar binnen ben gegaan en daar uiteraard nog steeds in investeer. Juist dankzij mijn eigen ervaring herken ik snel waar iemand "zit", sluit daarop aan en maak onbewuste belemmeringen zichtbaar. Hierdoor kan iemand versneld weer in verbinding komen met zichzelf. Vanuit gelijkwaardigheid werken is voor mij belangrijk hierin. Hierdoor kunnen we nog meer genieten en dát is waar ik mijn bed voor uitkom!